
انسان امروز گونه متفاوتی از زیستن را تجربه میکند. خریدهای او رنگ و بوی و شیوه متفاوتی یافته است. اوقات فراغت و تفریح او، به سمت و سوی دیگری کشیده شده است و کار کردن او، جلوه دیگری از کار را نشان میدهد. فناوری در زندگی انسان امروز بیش از هر زمان دیگری، جا خوش کرده است. به مدد فناوری و شبکههای اجتماعی، فاصلهها کمتر شده است و دنیا با سرعت بیشتری در حال حرکت است. به راستی در دنیای پیرامونی ما چه اتفاقاتی در حال شکلگیری است.
شبکههای اجتماعی در یک دهه اخیر توسعه شگرفی یافتهاند. آمارهای این شبکههای اجتماعی، تصویر خلاصه شده و مهمی را نشان میدهند. یوتیوب یکی از این شبکهها است که بر پایه به اشتراک گذاری فیلم بنا شده است. در هر دقیقه در یوتیوب، حدود 500 ساعت فیلم بارگذاری میشود. این به آن معنا است که در ماه 21 میلیون و 600 هزار ساعت و در یک سال حدود 263 میلیون ساعت محتوا تولید میشود. این اعداد نشان میدهند که چه حجم عمدهای از دانش رایگان، در هر سال در اختیار بشر قرار میگیرد.
اینترنت به عنوان منبعی از دانش تبدیل شده است و جستجوگر گوگل در این میان نقش برجستهای دارد. تعداد جستجوهای گوگل برای یک دقیقه نردیک به 4 میلیون جستجو است (سه و هشت دهم میلیون جستجو). این میزان جستجو برای یک سال، عددی است در گنجایش برخی از ماشین حسابها قرار نمی گیرد. اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی نیز افق دیگری از این زندگی اجتماعی را به تصویر میکشد در طول یک دقیقه، 66000 پست اینستاگرام اعم از عکس و یا فیلم بارگذاری میشود که برای یک سال تعداد پستهای اینستاگرام نزدیک به 30 میلیارد پست به دست میآید.
در یک دقیقه تعداد 448800 توئیت در شبکه اجتماعی توییتر نگارش میشود. اگر چه از این شبکه در ایران نمیتوان استفاده کرد ولی حجم توییتهای سالانه این شبکه بالغ بر 236 میلیارد توییت میباشد. فیسبوک شبکه اجتماعی دیگری است که در بین مردم دنیا رواج یافته است. در یک دقیقه حدود 3300000 پست در این شبکه اجتماعی قرار میگیرد. برای یک سال این عدد از محاسبه میلیارد فراتر میرود و بایستی به سراغ تریلیون رفت. تعداد پیامهای ارسالی شبکه اجتماعی واتس آپ در یک دقیقه در حدود 29 میلیون پیام است. برای یک روز تعداد پیامهای ارسالی از طریق این شبکه اجتماعی به حدود 42 میلیارد میرسد. حال بر همین اساس آن را میتوان برای یک ماه و یکسال محاسبه کرد.
مرور همین دادههای ساده نشان میدهد که انسان امروز چه شیوهای از زیستن را تجربه میکند. موضوع دادههای بزرگ و بازاریابی دیجیتالی در این فضا قابل طرح است. این شعار که بشر در حال تجربه شیوه جدیدی از زیستن است در همین فضا قابل درک است. کلینیک بازاریاب تیارا خوشحال است که در این فضای جدید همراه مدیران بوده تا فرصتهای این فضا را برای کسب و کارها شناخته و شرکتها را در این دنیای جدید کمک کند. دنیای جدید به همان اندازه که میتواند فرصتهای جدیدی را پیش پای شرکتها قرار دهد، به همان میزان هم میتواند پر خطر بوده و زمینه دور ماندن از فضای رقابتی را برای شرکتها به ارمغان آورد.